HogeJacht.nl

Welkom op de website van Will Dokter


Nazoek en Zweetwerktraining "Hoge Lage Jacht"


Even voorstellen:
Ik ben Will Dokter, (Geb.1952) en sinds 2001 met de teckel aan het werk, o.a. jachtproeven (Nationaal en Internationaal), jachten en nazoeken. Sinds 2005 ben ik voorzichtig begonnen met Zweetwerktraining geven. Ook hierin moest ik groeien door deelname aan jachtproeven en meelopen met de drijfjachten en nazoeken doen. 
In de fokkerij zorgen mijn reuen voor een mooi en werk nageslacht en train ik hen en andere honden voor de nazoek en jachtproeven.

Logo HLJ
Welkom.
Aan het begin van een nieuw jacht- en trainingsseizoen wil ik alle bekenden en de vele nieuwkomers van harte welkom heten bij nazoek en zweetwerktraining "Hoge Lage Jacht" 

Het liefst had ik iedereen persoonlijk willen vertellen hoe trots ik ben dat ik start met mijn eigen bedrijf. Helaas gaat dit niet vandaar dat ik mij via dit schrijven tot jullie richt.

Dankbaar

De afgelopen maanden heb ik mij druk bezig gehouden met vele voorbereidingen, maar daar zal ik jullie niet mee vermoeien. Mijn belangrijkste taak was, is en blijft: hoe kan ik mijn voorjagers sporen bieden waarvoor ze niet eerst 2-3 uur het land door moeten reizen. Door het meedenken van een aantal gewaardeerde vrienden kan ik mijn voorjagers in vijf verschillende regio’s van het land sporen bieden. Prachtige natuurgebieden waar wij welkom zijn! Mijn dank is groot en ik spreek de wens uit dat jullie, als voorjager, net zo van deze sporen zullen genieten als ik.

Uiteraard altijd met respect voor de mens en dier en rekening houdend met de regels die gelden in en om het jachtveld!


Beleving 
Iedere training die ik geef moet een beleving zijn, want dat is een echte nazoek ook. Sporen moeten uitdagend blijven en op het niveau van de voorjager. Tijdens de les hebben we een doel en dat is niet alleen maar het verwond zoeken. Het is een samenspel tussen hond en voorjager en beiden leren continu van elkaar. Dat begint al bij het vertrek van huis, de koffie, het spoor, de nazit, tot aan het moment dat iedereen weer veilig thuis is. Gedurende de les wil ik al vooruitgang zien, niet dat de aanwijzingen pas aan het einde van de les besproken wordt en de voorjager het pas in de volgende les over een maand kan toepassen. Honden leren snel, zij hebben hun genen mee. De voorjager moet vaak het meeste leren, want geen enkele hond is gelijk. Ervaren of onervaren, mijn doel is om iedereen plezier te laten beleven aan het samenspel tussen hond en voorjager. De ervaren voorjagers weten zelf hoe dankbaar de hond is na zijn speurtocht naar het verwond. Als ik dan ook een trotse voorjager zie springt mijn hart open. Enkele voorjagers trainen voor het echte nazoekwerk, anderen gaan voor de jachtproeven.
Zo heeft iedereen zijn eigen idee en dat respecteer ik. Werken met je hond is het mooiste wat er is en dat wil ik geen mens onthouden.


Wat verandert er
Op de site www.hogejacht.nl onder de link “Hoge Lage Jacht”  vind je de agenda waar ik de komende maanden de trainingen verzorg. De zweetwerktrainingen vermeld ik, plm 5 maanden in vooruit. Er is keuze uit Noord Limburg, Twente (verdeeld in 2 jachtenvelden) en Drenthe.  Doe dit wel vroegtijdig want er is plek voor 5 tot 6 voorjagers op 1 dag. Middels een mailbericht kan iedereen zijn keuze aangeven waar hij/zij wil trainen.
Aanmeldingen gaan via een apart hiervoor aangemaakt mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                                                                                                 
Een paar dagen voor het lopen van de sporen ontvangt de voorjager een tijdrooster, routebeschrijving en een betalingsverzoek via de app, zodat betaling via een paar drukken op de knop gerealiseerd kan worden. 

De prijs per les is vanaf 1 november 2022  € 50,-  incl. BTW voor pups, jonge honden en volwassen honden.
I
edere voorjager krijgt tijdens een zweettraining, plm een uur mijn persoonlijke aandacht.


Geluk
Persoonlijk vind ik het super spannend om deze stap te zetten, maar mijn liefde voor deze specifieke beleving van de jacht en de waardevolle contacten die deze tak van “sport” met zich mee brengt houd mij jong en gelukkig. Dit geluk wens ik jullie ook met jullie hond(en)!
Ik hoop jullie allen, waar dan ook in het veld, snel te mogen begroeten. 
Voor vragen weten jullie mij te vinden.

Will Dokter
Emailadres voor Nazoek en zweettraining: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 0558 SP VP Jacob
Jacob jachtproef SP te België